Månedens master: Future farmers and sustainability: a case study of newly established farmers in Southern Norway

Kategori:
Publisert: 19. september 2018

Ellen Karoline Heggelund har i sin masteroppgave sett på hvordan nyetablerte bønder forstår og forholder seg til bærekraftproblematikken. Hun har besøkt ti gårder og ved hjelp av intervjuer og observasjoner undersøkt hvilke strategier de nyetablerte bøndene bruker for å utvikle gården i en mer bærekraftig retning. Les hele oppgaven i Koredatabasen.    Ellen Karoline Heggelund …


Prosessene som skaper maten vår

Kategori:
Publisert: 12. september 2018

Prosessering eller foredling er prosesser hvor en råvare blir behandlet slik at den får endret sine egenskaper. Når det gjelder mat kan det for eksempel være tørking, sylting, fermentering og røking. Prosessering gjøres ofte på grunn av smak eller som en metode for konservering.     Prosessering og salt Vi bruker salt i prosessering av …


    Top