Agropub ble Årets forskningsformidler

Kategori:
Publisert: 23. november 2017

Agropub vant Matprisen 2017 i kategorien Årets forskningsformidler. Prisen ble utdelt Vippa i Oslo, mandag 13. november, og fagredaktør Grete Lene Serikstad og redaktør Anita Land tok fornøyde imot prisen.

 


Foto: Joachim Sollermann

 

Agropub er en nettside for økologisk landbruk, som driftes av ansatte ved NORSØK (Norsk senter for økologisk landbruk) på Tingvoll. I juryens begrunnelse står det:

– Agropub er stedet der forskeren, studenten, bonden eller den landbruksinteresserte nerden møtes. På Agropub formidles vitenskapelig materiale i en tilforlatelig og visuell attraktiv drakt. Årets vinner er den sårt behøvde kunnskapsbasen for økologiske produksjonsmetoder under norske forhold, formidlet på en måte som alle kan forstå og hele Norge trenger.

 

 

Matprisen

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og gikk av stabelen for fjerde gang i år. Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og målet med prisutdelingen er å hedre de som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Prinsippene bak Et bærekraftig måltid er å lage mat fra bunnen av, bruke mer grønnsaker, belgvekster og korn, tenke sesong, gjøre bevisste valg av kjøtt og sjømat og redusere matsvinnet, (Kilde: Matprisen).

 


Foto: Joachim Sollermann

Kunnskapspub

Agropub ble opprettet i 2012, og startet som et samarbeid mellom Gan forlag og Norsk Senter for økologisk jordbruk. I år har Agropub hatt en digital oppussing og relansering. Agropub.no er godt besøkt og har 1000 unike brukere hver dag.  De kunnskapstørste besøkende er alt fra de som har lyst til å legge om til økologisk landbruk til studenter, agronomer og forskere.

Vi i Stiftelsen Kore er glade for at personene bak nettstedet med faglig tyngde og engasjement for forskningsformidling anerkjennes for arbeidet de gjør.

 

 

Hedret og utfordret

Matprisen har 8 kategorier, og i tillegg til Agropub ble disse hendret:

  • Matprisen gikk til kokk Heidi Bjerkan.
  • Gry Hammer ble Årets blogger for Fra jord til bord.
  • Gutta bak Indre Oslo Matforedling fikk prisen Årets produsent for sitt arbeid med råvarer som ellers blir dumpet på matmarkedet.
  • Debioprisen gikk til kantinebyrået Du Godeste som prinsippfast lager sesongbasert mat fra bunnen av.
  • Restauranten Lysverket i Bergen ble Årets kjøkken for sitt bruk av lokale råvarer, gjennom samarbeid med lokale bønder, fiskere og fangstfolk.
  • Grønn barneby Trondheim har arbeidet for at 200 skoler og barnehager i Trondheim kommune har fått den internasjonale miljøsertifiseringen for økologi og bærekraft, Grønt Flagg, og mottok Barne- og ungdomsprisen.
  • Norges Sjømatråd fikk utfordringen videre fra Tine gjennom Utfordrerprisen og juryen håper at de vil begynne å vise bredden, dybden og mangfoldet i norsk sjømat, og samtidig vise best praksis i de etablerte næringene.

 


Foto: Joachim Sollermann

Top