God jul fra Mette-Markus og Kore

Kategori:
Publisert: 20. desember 2018

Nå nærmer julen seg. Vi i Kore vil takke for i år og håper at året har vært like matnyttig for deg som for oss. Før vi drar på ferie er det på sin plass med en aldri så liten nyttårs-kavalkade. Her er noen av høydepunktene fra 2018.

Hils på Mette-Markus, hovedrolleinnehaveren i tegnefilmen om levende matjord som Stiftelsen Kore jobber med i samarbeid med Vitenparken.

 

Årets mest leste innlegg

Årets mest leste innlegg på kore.no er et innlegg i spalten Måneden master. Svein-Magne Gjessing skrev oppgave om hvilken rolle det lokale landbruket kan ha på veien mot et bærekraftig samfunn. Oppgaven heter «Hvordan kan bonden bli veien til en bærekraftig samfunnsutvikling i Luster kommune? En studie av landbruket i Luster i lys av de globale klima- og miljøproblemene» og er ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning, MINA – NMBU. Du kan lese blogginnlegget her.

 

Flest likerklikk

Det innlegget med flest likerklikk på sosiale medier handler om Marianne Olssøn og hennes økologiske kyllingproduksjon på Hovelsrud gård i Hedmark. Marianne forteller om hvordan hun jobber med dyrevelferd og oppfordrer forskerne til å skaffe mer kunnskap om hva som kan gi kyllingene et mest naturlig liv. Du kan lese innlegget her.

 

Høydepunkter i 2018

2018 har vært et aktivt år for Stiftelsen Kore. I tillegg til å holde databasen oppdatert med den nyeste forskningen, skrive blogginnlegg og publisere i sosiale medier har vi skrevet artikler for ulike magasiner og fagtidskrift, blant annet i Ren mat, Klassekampen og Hauste. I mai begynte Bergitte Lowzow som medarbeider, og holder trykket oppe når det gjelder ny forskning i databasen, blogginnlegg, sosiale medier og søknadsarbeid. Vi har også inngått en samarbeidsavtale med Vitenparken på Ås, og Solveig Arnesen (kommunikasjonssjef på Vitenparken) har blitt en del av styret vårt.

 

Smakebit av 2019

Sammen med Vitenparken planlegger vi flere spennende prosjekter i 2019. Et av dem er et tegnefilmprosjekt om matjord. Prosjektet heter «Livet i jorda» og er støttet av Eckbos Legat. Målet er å formidle kunnskap om mikrolivet i matjord og hvor viktig dette er for matproduksjonen. I 2019 planlegger vi også et arrangement om nyskapende forskningkommunikasjon. Og selvfølgelig skal vi holde databasen og bloggen oppdatert med rykende fersk forskning.

Ta gjerne kontakt om du har ønsker for det nye året som du tror vi kan hjelpe deg med. Vi er tilbake andre uken i januar. Hilsen Bergitte Lowzow og Elise Matilde Lund i Stiftelsen Kore.

Top