Nye krefter i stiftelsen

Publisert: 7. mai 2018

Stiftelsen Kore er en liten stiftelse med engasjerte folk. Nå har vi fått inn nye krefter. Bergitte Lowzow skal hjelpe oss med oppdatering av databasen, søknader og kommunikasjon. Vår nye medarbeider er utdannet human økolog fra Lund Universitet i Sverige og har samlet på seg studiepoeng i økologisk landbruk fra Høyskolen i Hedmark og i agroøkologi fra Sveriges Landbruksuniversitet.

 


Bergitte med avling fra parsellhagen i Lund.

 

Masteroppgave om resirkulering av næringsstoffer

Bergittes første arbeidsoppgave i Stiftelsen Kore ble å laste opp sin egen masteroppgave i Koredatabasen. Oppgaven heter The Political Ecology of Pee, Poo and Phosphorus. Vi ønsker Bergitte velkommen og stiller henne noen spørsmål slik at dere andre også skal bli kjent med henne.

 

Hva synes du er spennende med mat og landbruk?

For meg henger mat og måten det produseres på sammen med det meste, nesten alt viktig. Smak, nytelse, helse, klima, livsglede, rekreasjon, relasjoner, kreativitet. Det er ren glede å se noe lite vokse seg større og til slutt kunne nyte det i fantastiske måltider sammen med folk man liker. Det er spennende hvor komplekst det hele er, og når jeg tenker på alle milliardene med bakterier, nematoder, meitemark, sopp og andre organismer som påvirker maten vår, føler jeg meg liten. Gjennom studiene jobbet jeg mye med resirkulering av fosfor og hvordan vi håndterer vårt eget avfall, som med dagens systemer ofte er utelatt fra kretsløpet. Interessen for matproduksjon begynte med dyrking på egen balkong før det ballet på seg, via en stor parsellhage i Lund under studietiden, til planer om å drive gårdsbruk.

 

Hva gleder du deg til å jobbe med i Stiftelsen Kore?

Jeg gleder meg til å tilgjengeliggjøre forskning i Koredatabasen, og samtidig lære av den samme forskningen selv. Det blir også spennende å møte folk som jobber med mat og matproduksjon til daglig, enten det er produsenter, forskere eller skribenter.

 

Vil du kontakte Bergitte?

Send en epost til bergitte.lowzow@kore.no

 

Top