Type Artikkel: Utviklingsprosjekt

«Bedre håndtering av streptokokkinfeksjoner hos melkeprodusenter gir økt bærekraftig matproduksjon i Norge»

| Type artikkel: Utviklingsprosjekt

Kategori: Dyrevelferd, Husdyr, Melk, Storfe

Jurbetennelse er en infeksjon i juret. Jurbetennelse er den sjukdommen som har størst økonomisk betydning for melkeprodusenter i Norge og er den enkeltsykdommen som bidrar mest til antibiotikaforbruket hos melkekyr. Infeksjonene er som oftest infeksiøse og forårsaket av ulike mikroorganismer som bakterier, sopp og virus. I Norge er det i all hovedsak bakterier som forårsaker jurbetennelser, og ca 1/4 av de mer alvorlige jurbetennelsene er forårsaket av streptokokker (Str. dysgalactiae og Str.uberis).

Les mer

Developing an industry standard for use of 3-NOP as a strategy to reduce methane emission from Norwegian cattle

| Type artikkel: Utviklingsprosjekt

Kategori: Fôr, Klima og miljø

Hovedformålet med prosjektet er å utvikle og implementere en bransjestandard for bruk av fôrtilsetningen 3-nitrooxipropanol (3-NOP) som en strategi for å redusere utslippene av enterisk metan fra storfe i Norge. Landbrukets produksjon av klimagasser representerer 8,7% av de totale utslippene av klimagasser i Norge per år. Enterisk metan representerer ca 47% av jordbrukets totale utslipp og har et globalt oppvarmingspotensiale tilsvarende 24 ganger potensialet for CO2. Det er derfor viktig å fokusere innsatsen mot disse utslippene.

Les mer

Miljøvennlig jordrenser med dampgenerator basert på biologisk brenselskilde – SoilClean

| Type artikkel: Utviklingsprosjekt

Kategori: Matjord, Presisjonsjordbruk

Myndigheter over hele verden ønsker seg renere matvarer og mindre bruk av kjemikalier. Sunnere mat, mer holdbar mat, og mindre bruk av kjemikalier får stadig mer oppmerksomhet i store deler av verden, og stadig flere regioner og land har målsetninger om en økt økologisk produksjon. Bakgrunnen for dette prosjektet er at det er et stort behov for en kjemikaliefri tilnærming for å bekjempe 1) nematoder, 2) ugress og 3) sopp.

Les mer


Forbedring av bøndenes kompetanse gjennom mer effektiv samhandling mellom bonde, veileder og forsker (KOMPETENT BONDE)

| Type artikkel: Utviklingsprosjekt

Kategori: Husdyr, Matjord, Matplanter, Økonomi

Økt bærekraftig matproduksjon med norske ressurser, trygg norsk mat med høy kvalitet og konkurransekraft i hele verdikjeden er prioriterte forskningstema hos både næring og politiske myndigheter. For å oppnå dette kreves et velfungerende kunnskaps- og innovasjonssystem. Hovedmålet for prosjektet er å forbedre metodene for å utvikle og styrke bøndenes kompetanse.

Les mer

Top