Sukker,- syre- og fenolinnhold i eplesorter dyrket økologisk og integrert

| Type artikkel:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kore.no/public_html/wp-content/themes/Kore/templates/entry-meta.php on line 4
Sugar-, acid- and phenol contents in apple cultivars from organic and integrated fruit cultivation.

Bakgrunn

Studien ble utført for å oppnå data om sukker,- syre- og fenolinnholdet i epler dyrket økologisk og integrert. Hensikten er å se det i sammenheng med folkehelse og særlig knyttet til kostholdsråd. Kunnskap om sukkerinnhold er svært viktig for diabetikerpasienter. For diabetikere er det viktig å vite karbohydratinnholdet i mat for å tilpasse mengden insulin til behandling. Det er derfor  nyttig å vite sukkerinnholdet i ulike sorter frukt.  

Funn

Det totale sukkerinnholdet i de fleste sorter dyrket etter integrert produksjonssystem varierte fra 115 og 160 g/kg. Noen sorter fra økologisk produksjon nådde høyere nivåer. Syreinnholdet i begge sortene i begge produksjonssystemene var likt. Fenolinnholdet i økologisk dyrkede epler var betydelig høyere enn eplene dyrket med en integrert tilnærming.  

Konklusjon

Høye nivåer av fenoliske forbindelser, som er viktig for folkehelse,  i økologisk dyrkede sorter er grunnen til at økologiske og lokale sorter anbefales fremfor de som er dyrket i integrert produskjonssystem.
Top